ja_mageia

НОВИНИ
18 травня 2024 року відбудеться день відкритих дверей!
Початок о 10-00.

Підключатися за посиланням:
https://us05web.zoom.us/j/84120546181?pwd=f35TpyadboaLa40aKPl19bHjuMGK8W.1

Идентификатор конференции: 841 2054 6181
Код доступа: 11
 
*********************
25 квітня 2024 року у ВСП «Фаховий коледж електрифікації ДДАЕУ» відбулись збори керівників студентського самоврядування коледжів міста Дніпро. Модератор - Марія Волошина.



Основне питання, яке обговорювали присутні, - допомога нашим захисникам, збір коштів на автомобіль для виконання бойових завдань 128-ї Окремої бригади ТрО. Було запропоновано долучитися до збору необхідної суми 250 000 гривень. Завдяки внескам волонтерів вже зібрано 34000 гривень. Благодійний збір триватиме до 16 травня.
Також була висловлена пропозиція зробити для бійців 128-ї Окремої бригади ТрО подарунки - вишиті обереги. Відома майстриня проведе майстер-клас з вишивання 30 травня  о  17 годині в Молодіжному центрі Дніпра (Набережна Перемоги, 5).
Учасники зборів розглянули низку інших важливих питань, зокрема, запровадження навчальних тренінгів з працевлаштування,
медіаграмотності. Були надані поради керівникам студентського самоврядування щодо командотворення - формування та розвиток навичок командної роботи, гармонізації спільної командної мети з індивідуальними цілями членів команди.



*********************

Вітаємо ПЕСКОВА МИХАЙЛА за ІІ місце в обласному етапі Олімпіади з електротехнічних дисциплін серед здобувачів фахової передвищої освіти освітньо-професійного ступеня фаховий молодший бакалавр спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» Дніпропетровської області

Не змінюємо традиції- знову друге місце серед 23 учасників.
Нажаль, не вистачило 7 балів до першого, але ми на наступний рік виправимося)

*********************
В рамках декади циклової комісії Науково-природничої підготовки викладач дисципліни «Безпека життєдіяльності» Красільна Олеся та здобувачі освіти 1 та 2 курсу пройшли онлайн-курс PrometheusFAW «Перша домедична допомога в умовах війни», розроблений спільно з компанією «Перша допомога та спецпідготовка. FAST».
Понад 8 років команда FAST навчає основам першої допомоги та переконана, що такі навички – це першочерговий hard skill, особливо в умовах бойових дій, коли обсяг ризиків для життя людини зростає в десятки разів.
Знання, які отримали здобувачі освіти під час опрацювання курсу, базуються на протоколах тактичної медицини (TCCC), розроблених американським Комітетом TCCC, а це означає їхню ефективність і особливу практичність.

*********************
09.04.24р. в рамках проведення декади циклової комісії природничо-наукової підготовки 
за ініціативи викладачів інженерної та комп’ютерної графіки Людмили ШЕЄНКО та Вікторії ГРІЧАНЕНКО відбувся круглий стіл "Інженерна та комп'ютерна графіка -  історія розвитку, ії роль в житті людини та на виробництві".
Під час он-лайн заходу здобувачі освіти 1-2 курсів ділилися цікавою інформацією (у вигляді доповідей та презентацій) про історію розвитку та застосування креслення, інженерної та комп'ютерної графіки у житті та на виробництві.
Здобувачі освіти демонстрували  свої  презентації та графічні документи, створені на заняттях з графіки,  обговорювали  проблемні питання та майбутні графічні проекти і можливості  їх  реалізації.

Найбільш активну участь взяли студенти групи Е-21-22: Вихренко Максим, Крикун Максим, Шевченко Олександр, Баяновський Роман та Крупеніч Олександр з групи ЕП-12-23.
Круглий стіл пройшов з дебатами та виступами, цікаво і пізнавально, з перервою через тривогу – безпека понад усе!
*********************
У рамках декади циклової комісії загальноосвітньої та гуманітарної підготовки викладачем хімії та біології ПОТАПОВОЮ Оленою та викладачем української мови та літератури КРЮЧЕНКО Юлією було проведено бінарний навчально-виховний захід "Краса природи у віршах".
До участі у заході долучилися викладачі та студенти (І-IV курс) коледжу. Учасники продемонстрували високий рівень підготовки та зацікавленості тематикою заходу.
Студентам вдалося простежити взаємозв’язок літератури та біології,  надихнутися чарівністю поезій, які було продекламовано, що знайшло своє відображення у яскравих та творчих презентаціях.
Навчально-виховну мету заходу варто вважати досягнутою.

*********************
У рамках декади циклової комісії загальноосвітньої та гуманітарної підготовки викладач вищої категорії Ігор ДЯЧЕНКО провів конкурс рефератів-презентацій з навчальної дисципліни "Історія України",
за результатами якого визначено переможців: 
1 місце – Шаповал Андрій, група Е-11-23;
2 місце – Парфенчук Богдан, група Е-11-23;
3 місце розділили студенти групи Е-21-22 Троян Олександр та Крикун Максим.
*********************

З 27.02 по 29.03.2024 року в коледжі проводився конкурс з фізичної культури "Краща треніровка". Переможець конкурсу "Краща треніровка" - здобувач освіти групи Е-21-22 Данило МЕЛЬНИКОВ  (керівник Сергій БОНДАР)
*********************
За участь у Всеукраїнській студентський конференційїї «ЕкоБіоХім 2024» здобувач освіти групи Е-21-22 Олександр ТРОЯН (керівник Олена ПОТАПОВА) отримав сертифікат. Вітаємо!


*********************
ЗГІДНО ВИМОГ ЧАСУ.
 
Наш коледж по праву вважається одним із флагманів фахової освіти Дніпропетровської області стосовно реалізації нових форм навчання і виховання студентської молоді. Можна вважати,що нерідко ми просто випереджаємо вимоги урядових чинників. Так роками у стінах нашого освітнього закладу провадиться копітка робота у справі національно- патріотичного виховання молоді. Тому можна навести безліч прикладів.
І ось наприкінці минулого року вийшла постанова Кабінету міністрів України за № 1322 «Про схвалення Стратегії утвердження української національної та громадянської ідентичності на період до 2030 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2023-2025 роках». Зазначений документ став одним із наріжних каменів у діяльності Міністерства освіти і науки України.
Як було підкреслено вище і без цього нормативного акту у коледжі було накопичено значний досвід щодо виконання його вимог. А тепер маємо нагоду подвоїти свої зусилля.
Отож ініціативна группа викладчів і студентів, промотром якої виступила соціальний педагог Людмила Громовик, не забарилася. Ми не просто взяли участь у «Святі весняного рівнодіння»,  що пройшло на території, все більш популярної у дніпрян і гостей міста, ландшафтної локації «Яхт клуб «Січ», а й виступили промоторами його організації.
Приємно зазначити,що партнерами коледжу виступили Департамент молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради, Дніпропетровська обласна організація Національної спілки письменників України, громадський активіст і боєць ЗСУ Юрій Якуба та його доня Єва, очільник «Яхт клуб «Січ» В’ячеслав Дідик, які у різний спосіб долучилися до організації незвичайної імпрези.

Неймовірне дійство творили народні художні колективи та вокальні гурти Палацу творчості дітей та юнацтва ДМР «Крила» та Міського палацу дітей та молоді: «Цвітень», «Колесо», «Забавки», «Зоряний», «Сільвер Стар», «Soul-Made».

Водили хороводи, співали веснянки, проводили змагання з перетягування канату та підбадьорювали один одного: «Ми вистоїмо і Переможемо! Доля на нашому боці!». 
А ще студенти і викладачі нашого коледжу власним прикладом продемонстрували, як потрібно шанувати стародавні звичаї і традиції нашого народу.

На фото Дмитра Терезюка: Провідник імпрези соціальний педагог Людмила Громовик; змагання з перетягування канату за участю студентів нашого коледжу викликало жвавий інтерес присутніх; вболівальники спортивного дійства на чолі з директором нашого коледжу Миколою Цоколенко.

**********************************************

9 березня минає 210-та річниця від Дня народження Великого поета, художника, мислителя та національного символа українського народу – Тараса Григоровича Шевченка.
Студенти коледжу під керівництвом викладача української мови та літератури Крюченко Юлії Юріївни долучилися до участі у флешмобі, присвяченому пам’яті Тараса Шевченка "Єднаймо душі словом Кобзаря!" та підготували відео files/08-03-24.mp4 з декламуванням поезій: Троян Олександр "Кобзарем його ми звемо" (група Е-21-22), Парфенчук Богдан "Заповіт" (група Е-11-23), Шаповал Андрій "Садок вишневий коло хати" англійською (група Е-11-23) #НМЦВФПО_Єднаймо_душі_словом_Кобзаря
**************************************
ВІТАЄМО З ПЕРЕМОГОЮ!

ЮРІЙ КУЛИК
(навчався в групі Е-11-18 - куратор Бондар С.А.) кандидат у майстри спорту України з фрі-файту



***************************************
Напередодні Дня відкритих дверей, голова циклової комісії професійно-практичної підготовки Джужа Віктор Іванович відвідав комунальний заклад СШ № 44 Дніпровської міської ради з метою профорієнтайної роботи. Розповів про важливість спеціальності електрика як однієї з найзатребуванішої серед роботодавців.
Бесіда відбулася за сприянням заступника директора з виховної роботи Вікторії Миколаївни Столяренко у випускних 
9 та 11 класах.
За результатами ефективної співпраці декілька учнів школи відвідали наш коледж з метою подальшого вступу на навчання.


***************************************
29.02.2024 Завідувач навчальними майстернями коледжу на правах заступника директора з навчально-виробничої роботи ДРУЗДЬ СЕРГІЙ МИКОЛАЙОВИЧ був присутній та взяв активну участь у роботі Форуму «ProSkills4Economу» Dnipropetrovsk region»
Форум проводився в рамках Європейського року навичок, який стартував 09 травня 2023 року та триватиме до 09 травня 2024 року, у співпраці з німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ.

 Учасники: заклади професійної (професійно-технічної) фахової передвищої, вищої освіти, провідні підприємства області.

Розглядалися наступні питання: «Кадрове забезпечення економіки  регіону в умовах воєнного стану», «Про важливість підготовки кадрового потенціалу для забезпечення економічної стабільності та розвитку регіону», а також:
Панель 1. Профорієнтація здобувачів освіти
Панель 2. Якісна підготовка фахівців та робітничих кадрів.
Панель 3. Працевлаштування здобувачів освіти
Панель 4. Кар’єрне зростання.
*************************************
22.01.2024р.  Формувати фахівця – громадянина.

В нашому коледжі завжди приділяли увагу національно-патріотичному вихованню молоді. 
З ініціативи  соціального педагога Людмили Громовик  та за підтримки директора Миколи Цоколенка було зорганізовано освітньо-виховну імпрезу «…Задзвонили срібні дзвони в Україні».
Захід був присвячений 105 річниці з Дня злуки на Софіївський площі у Києві, який ознаменував возз’єднання ЗУНР та УНР в єдину державу.  
Партнерами виступила, як це не рідко знову ж  буває в останні часи, Дніпропетровська обласна організація Національної Спілки письменників України.  Місцем локації імпрези була обрана  ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ОБЛАСНА УНІВЕРСАЛЬНА НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ІМ. ПЕРВОУЧИТЕЛІВ СЛОВ'ЯНСЬКИХ КИРИЛА І МЕФОДІЯ, яка так само приділяє багато уваги  національно-патріотичному вихованню земляків.  
Програма заходу виявилася насиченою, зокрема, присутні змогли побачити і почути виступи очільників організацій ініціаторів дійства; експрес- доповідь  кандидата історичних наук Юрія Берестня; художнє слово від членів ДОО НСПУ Євген Безус, Володимира Кільченського, Анни Щербак; виступ співочого дуету  «Січеславці» у складі Олега Назаренко та Василя Сахарова. З особливим теплом зустріли присутні душпастерське слово отця Василя Колодія (УГКЦ) та Михайла Стіньо (ПЦУ).  
Варто зазначити що  усім учасникам імпрези надзвичайно сподобався   захід. По її завершенню директор коледжу поділився такою думкою:
Формування у студентів національно-патріотичної свідомості, і не лише у них, сьогодні просто життєво важливе завдання для самого існування української нації.   Адже нині ніхто в світі не знає, коли закінчиться російсько-українська війна, що чекає наш народ по її завершенню і єдине, що ми розуміємо  достеменно: часи будуть нелегкими. За таких умов лише соціум, який складається з патріотичного, свідомого загалу може розраховувати на успіх.
Залишається додати, що і майстри красного слова, і освітяни збираються й надалі продовжувати співпрацю на теренах національно-патріотичного виховання населення.

На світлині: Колективне фото організаторів освітньо-виховної імпрези
«…Задзвонили срібні дзвони в Україні».
**********************************************
Потужний засіб національно патріотичного виховання.
Вперше після 1917 року - Україна святкує Народження Божого Сина разом з усім світом! У Дніпрі ініціатором відзначення цього величного християнського празника виступила адміністрація нашого коледжу, засвідчивши що ВСП «Фаховий коледж електрифікації ДДАЕУ» не лише освітня, а й відповідальна соціально-громадська організація. Разом з дніпропетровськими літераторами та керівництвом яхт-клубу «Січ», освітяни взяли на себе левову частку організаційної роботи. Захід пройшов напрочуд гарно і змістовно. І тут особлива подяка господарю локації, власнику яхт-клубу В’ячеславу Дідику.

У місті вирувала негода. Десь вдалині лунали вибухи. А в одному з наметів цього спортивно-рекреаційного простору колядували і співали. До шляхетної імпрези приєдналося дніпровськеТовариство репресованих (голова Іван Дремлюга) священики ПЦУ та УГКЦ, семінаристи, хористи, студенти. Виступив чоловічий вокальний гурт "Січеслав". Свої книги і твори представили присутнім члени ДОО НСПУ Євген Безус, Леся Степовичка, Володимир Кільченський, Фідель Сухоніс.
- Святкування Різдва 25-го грудня - це ще один крок до європейської спільноти народів, це цивілізаційний геополітичний вибір нашого народу. Тому наше членство одноголосно взяло участь в організації цьогорічного «Українського Різдва» в Дніпрі. А ще подібні імпрези це потужний засіб національно-патріотичного виховання студентів - пояснив директор ВСП «Фаховий коледж електрифікації ДДАЕУ» Микола Цоколенко.
Попереду нові соціально відповідальні заходи наших освітян.
 
 
На світлинах: колективне фото на згадку організаторів імпрези, відомий український романіст історичного жанру, директор коледжу Микола Цоколенко та соціальний педагог Людмила Громовик задоволені перебігом імпрези

Святий Миколай збирає однодумців.
Директор нашого коледжу Микола Петрович Цоколенко завжди приділяв велику увагу національно-патріотичному  вихованню студентів. Ця робота набула додаткового імпульсу з приходом до  освітнього закладу соціального педагога Людмили Громовик, яка свого часу, між іншим, стояла біля витоків відродження січеславської «Просвіти».

Саме за її ініціативи у переддень Святого Миколая, а саме 5-го грудня, у стінах нашого гуртожитку  відбулася цікава імпреза. До студентів, а також дітей - сиріт, дітей учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб, аби привітати зі святом прийшли викладачі та представники адміністрації коледжу. За кошти профспілкової організації були придбані подарунки і фрукти, а диспетчер навчальної частини Галина Опанасівна Родь приготувала спеціальне печиво -миколайчики- і роздала  їх студентам.
Модератором заходу виступила соціальний педагог Людмила Громовик, вона не лише цікаво і змістовно розповіла про український зміст та традицію свята, а й пригостила усіх присутніх призабутими стравами національної кухні власного приготування : сухим варенням із вишні, відваром з ягід шипшини з багатьма інгредієнтами.
Отож, святкування вийшло не лише пізнавальним, а смачним. А ось що сказав спеціальний гість заходу, голова правління Дніпропетровської обласної організації Національної спілки письменників України Фідель Сухоніс:
- Подібні пошуки нових форм національного виховання набувають великого значення. Оскільки свій позитивний відгомін мають не лише серед молоді, а й старшого покоління, яке свого часу було відірвано від українських витоків і традицій.
На завершення варто зазначити що попереду нові цікаві проекти, які готують однодумці патріотичної справи. А саме : участь нашого коледжу у святкуванні «Українського Різдва» 25 грудня у Яхт-клубі «Січ». 
 
На світлинах: Майбутні майстри електричної справи, український настій з ягід шипшини порадував усіх присутніх; Людмила Громовик розповідає про те як в давнину в Україні готували сухе варення  з вишні.

************************************************************
Привітання  директора з Міжнародним днем студентів.
Дорогі студенти!
17-го листопада Міжнародний день студентів.

Це свято має особливе значення, адже об'єднує молодь усього світу. Наша країна зустрічає його у важке воєнне лихоліття. І тим  більш значуща кожна дата календаря,  котра свідчить про прагнення українців жити у вільному світі, бути рівними серед рівних.
Наш освітній заклад попри важку теперішню днину гідно тримає виклики, які принесла війна. Не припиняються регулярні соціальні виплати як студентам так і викладачам, безперебійно працює інфраструктура коледжу, сповна реалізується освітняпрограма, хоча з урахуванням сьогоднішніх реалій. Я вдячний і гордий працювати зі своїми колегами – педагогами, радий можливості навчати Вас професійним знанням і прищеплювати риси свідомих громадян нашої незламної Вітчизни!
Наше майбутнє залежить саме від вас, сповнених надіями, оптимізмом та енергією  молодих людей. Студенство завжди було і залишається найбільш волелюбною частиною нашого суспільства, ваша думка завжди має значення. Нехай  у ваших серцях завжди буде місце для теплих студеньких спогадів про роки, проведені у стінах нашого коледжу. Бажаю вам успіхів у навчанні, гарних оцінок, нових освітніх та життєвих звершень!
Микола ЦОКОЛЕНКО, директор ВСП «Фаховий коледж електрифікації ДДАЕУ»
*****************************************************
ШИРИТЬСЯ СПІВПРАЦЯ...
Наш освітній заклад нерідко виступає ініціатором не зовсім звичних і стандартних починань. Прикладів тому чимало. Буквально днями директор коледжу Микола Цоколенко на запрошення адміністрації цього закладу відвідав Дніпровську духовну семінарію ПЦУ. Відбулася зацікавлена та результативна зустріч з ректором цього духовного закладу отцем Сергієм Нарольським та проректором Сергієм Галайко.
- Нові сумні та жорстокі реалії вимагають, як на мене, діяти цілком по – новому, - поділився в розмові з нашим кореспондентом Микола Петрович.- Україна світська країна. Церква відокремлена від державних інституцій. Однак, зверніть увагу наскільки сьогодні в ЗСУ розвинутий інститут капеленства, між іншим, багатоконфесійного. Хоч Збройні сили України це аж ніяк не приватні військові компанії. Цього вимагало саме життя. І чи не слід розглянути питання про участь в національно-патріотичному виховані державницькі релігійні конфесії. Адже саме українська Церква завжди була чи не найголовнішим чинником збереження національної ідентичності нашого бездержавного народу.
Ми в свою чергу хочемо додати, що вже розпочато спільний з Дніпровською духовною семінарією патріотично-освітній проект , якому дали назву «Пісенний батл». Місцем його локації обрано наш коледж. А суть заходу полягає у жартівливих змаганнях пісенного виконання студентів Дніпровського фахового мистецько -художнього коледжу та вихованців Дніпровської духовної
семінарії ПЦУ. Очевидно, що ми як господарі та ініціатори імпрези так само підготуємо декілька художніх номерів. Але не важко зрозуміти наскільки буде цікаво послухати майбутніх майстрів
сцени та випускників регентського відділення (церковний спів) семінарії. Та найголовніше, що весела першість ще раз продемонструє молоді невичерпну скарбницю і привабливість української пісні.
На світлині зліва направо: Проректор семінарії Василь Галайко, директор Микола Цоколенко та ректор семінарії отець Сергій Нарольський.
********************************************************
Цьогоріч День української писемності та мови відзначається 27 жовтня 2023 року відповідно до Указу Президента України. Традиційно у цей день відбувся Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності, до написання якого долучилися студенти коледжу (групи Е-11-23, Е-21-22, Е-31-21).


Сьогодні працювали над текстом під назвою "Дороги України", авторка якого поетеса, перекладачка, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Читав текст диктанту актор, театральний режисер, виконавець ролі Івана Довбуша у 
популярному фільмі «Довбуш» Олексій Гнатковський. Зміст тексту був непростим: наявність великої кількості розділових знаків (тире, двокрапка) та орфограми щодо написання власних назв, складних слів тощо. Студенти коледжу з великою відповідальністю та захопленістю підійшли до процесу написання диктанту. Адже мова – частина національної ідентичності.
Усі впорались із написанням диктанту, усі молодці!

*******************************************

**************************************************************

Аксіос!  Так вітають у церковних колах людей, які здобули чи то світську, чи релігійну нагороду. В перекладі з грецької "аксіос" - значить гідний. Саме таке привітання можемо у ці дні адресувати директору нашого освітнього закладу Миколі Петровичу Цоколенко.
Буквально вчора до стін 
коледжу завітала представницька делегація Дніпропетровської обласної єпархії ПЦУ на чолі з благочинним священником Михаїлом Стіньо. За дорученням керуючого єпархією Владикою Симіоном, вони передали Миколі Петровичу церковну грамоту. Він її отримав за плідну діяльність коледжу та у зв’язку із 75-річчям із дня народження.
У вітальному слові отець Михаїл підкреслив, що Церква високо цінує освітян, які не лише виконують свої фахові обов’язки, а й здійснюють велику просвітницьку роботу серед учнівської і студентської молоді. Саме до таких належить і наш директор Микола Петрович Цоколенко.
 

***********************************************************
Врізка «Ювіляру на пам'ять»
                   ВЗІРЕЦЬ ЛЮДЯНОСТІ
   20-го жовтня поточного  року Миколі Петровичу Цоколенку виповнилося 75 літ. Дата солідна, дата  багато в чому  рубіжна. Вона, немов з Говерли власної долі, дозволяє оглянути пройдений шлях, зазирнути за найближчі  пагорби такої милої і водночас суворої місцини  під назвою Життя.
   Майже за сорок років журналістської і письменницької праці доводилося писати про найрізноманітніші персоналії. Моїми героями були повії придніпровських доріг, успішні і не дуже фермери, бомжі великих міст, політики і науковці, очільники УГКЦ та патріарх Філарет, усі президенти, окрім нині діючого. Така поліфонія персонажів навчила шукати в людині найбільш помітну, виразну і позитивну рису. Відома річ, кожен з нас має свої відмінні нахили ,здібності та уподобання. І в тому, напевно, сила матінки – природи, що  несе в нашу людську спільноту різноманітних особистостей і , на превеликий жаль, не завжди позитивних.
    Так що ж  особливо відрізняє у кращий  бік від інших директора відокремленого структурного підрозділу  "Фаховий коледж електрифікації ДДАЕУ" Миколу Петровича Цоколенка? Хоч за професійним покликанням і належу до загону «інженерів людських душ», але, звісна річ, не наполягатиму на своїй думці. Бо  незаперечним є і те, що наш ювіляр має багато- багато зробленого добра  і, йому на славу, ще наміченого. Відшукати тут пріоритет  особистості не просто. І все ж таки, як на мене, головна позитивна і сильна риса добродія Цоколенка – людяність. Вона у нього не показова, не поширена PRакціями чи самозакоханими засівами  постів у соціальних мережах. Вона природна, з душі, з серця і  нашої споконвічної української відповідальності перед громадою.
     Моє око завжди милували сюжети спілкування Миколи Петровича з людьми. Він вміє бути  доброзичливим і приязним як до вахтера у вході до коледжу, так і до колеги-директора   спорідненого  освітнього закладу, а так само до того, хто  здерся набагато вище на соціальній драбині. Між іншим, думається мені, що такий природний дар і усвідомлення моделі своєї поведінки у соціумі є своєрідним захистом Цоколенка від проявів хамства, брутальності та зверхності. Зрозуміло, що бидло завжди так чи інакше виявить себе. Але чомусь переконаний: поводитися звично  і з Миколою Петровичем йому буде не дуже зручно.
    Людяність цієї людини має багато проявів. Та найбільш виразна, очевидно, у ставленні до колег і студентів. Якось в круговерті буднів  цієї страшної  війни він промовив мені таку  фразу:
-         Зараз у мене найперший клопіт про зарплати людей. Адже для багатьох посадовий оклад  - єдине джерело фінансових надходжень…
  Промовив це знову ж таки без пафосних ноток і самовпевненості самозакоханого керівника. Як на мене, це було так само природно, як дати окраєць хлібини потребуючому. Адже правдива сила доброчинності в її вчасному прояві.
     Наскільки знаю, особливо тепле ставлення у директора до студентів-сиріт . Аби забезпечити їх тими матеріальними чинниками , які є в його розпорядженні  як керівника -  стипендія , житло, Микола Петрович, без перебільшення, працює щодня.
   Не так багато людей , мабуть, знає, що майже кожного тижня він у дорозі до  фронту. Його праця на перемогу знову ж таки не показна, з його переконань:
 
Їде Донбасом вправний шофер
Щоб «русскій мір» найшвидше помер
Працює завзято Цоколенко-волонтер!

 
А це знову ж таки людяність. Бо сама вона найперше відрізняє нас від північних людожерів.
Та ще про одну рису не можу не згадати у особі Миколи Петровича Цоколенка, яка так органічно поєднана з його любов’ю до людей, схильністю  до добра. Нехай його мова не пересипна афоризмами, влучними порівняннями та потужними ідіомами, але це слово правдивого , я б сказав, народного інтелігента . Я ніколи не чув лайки  з його вуст. Спілкуючись з людиною, Цоколенко завжди знаходить вираз невибагливий, але влучний, щирий і, можна сказати, заохочувальний для співрозмовників. Його слово знову ж таки як кусень запашного чорного хліба. На перший погляд, такий простий і несмачний, а насправді набагато корисніший і добрезніший  у порівнянні із шкідливим та занадто солодким тістечком.
   І ще про одне. Роки невблаганні для кожного з нас. Але є люди, які хочуть і можуть нейтралізувати їх руйнівну силу. У свої сімдесят п’ять  він ані ментально, ані за енергетикою особистості  абсолютно не схожий на діда. Бо ані посада, ані вдача просто не дозволяють цього. І нехай так буде не менше  як  до сотки!
З  ювілеєм, достойнику Миколо Петровичу Цоколенку!
 

Фідель Сухоніс, шеф-редактор Всеукраїнського щомісячника «Бористен», голова ДОО НСПУ
*********************************
Поздоровлення Миколі ЦОКОЛЕНКУ від колег .....
*********************************
Відповідно до Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на період до 2025 року, Національної молодіжної стратегії до 2030 року Державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» щороку проводить естафету єдності до Дня Українського козацтва (свято Покрови) та Дня захисників і захисниць України
«Ми – нащадки козацької слави».
#НМЦВФПО_ МИ_НАЩАДКИ_КОЗАЦЬКОЇ_СЛАВИ
Студенти нашого коледжу беруть участь у естафеті єдності «Ми – нащадки козацької слави». Вони долучилися до флешмобу зі своїм творчим підходом.... Відеоролік виступу студента групи Е-31-21 Івана Коновала можна подивитися за посиланням...
**************************************

Давня дружба єднає наш коледж з редакцією Всеукраїнського щомісячника «Бористен». В стінах нашого освітнього закладу проходив не один захід з ініціативи цього видання. А вчора знову був привід мати співпрацю у шляхетній справі. Свого часу саме у нашому коледжі відбулася урочиста імпреза-віншування володарів Відзнаки імені Івана Багряного, яку заснував щомісячник «Бористен» та однойменна Фундація з США. Тоді серед номінатів був і наш директор Микола Цоколенко.

А цього року журі Відзнаки імені Івана Багряного, до складу якого увійшов і Микола Петрович серед лавреатів визначило  Наталю  Соколик  -  директора ВСП «Ерастівський фаховий коледж».

Віншування переможців відбулося в день народження Івана Павловича Багряного 2-го жовтня у Дніпрі.
- Для мене була приємність  привітати свою колегу з такою нагородою, - поділився в розмові з нами Микола Петрович. – Адже Іван Багряний все своє життя присвятив утвердженню української України. В чому полягає одне із завдань нас – освітян.

На світлині приємності віншування нагородження.
**********************************************
Адміністрація та студенти ВСП «Фаховий коледж електрифікації ДДАЕУ» висловлюють щиру подяку та велику повагу
МІЖНАРОДНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ  «ACTED»  в особі фахівців проекту «64FDA» -  МИКОЛИ КЕДИКА та  ВАДИМА  БАБАЄВА.

В рамках проекту «64FDA» Міжнародної організації «ACTED»було надано допомогу в якості будівельних матеріалів та обладнання для облаштування та ремонту приміщення найпростішого укриття, яке використовується для укриття цивільного населення під час повітряних та інших тривог, яке знаходиться в приміщенні навчального корпусу нашого коледжу.

В рамках проекту було виконано косметичний ремонт всього приміщення:

  • облицювальні, зварювальні та малярно-штукатурні роботи;
  • відновлено та укомплектовано систему протипожежного водопостачання;
  • відновлено систему вентиляції;
  • зроблена реконструкція освітлювальної та силової електропроводки;
  • встановлено електрообігрівачі для підтримання сталого температурного режиму в усьому приміщені;
  • зроблено капітальний ремонт туалету в приміщені із встановленням нових унітазів, раковин, водонагрівача;
  • зроблено кімнату відпочинку яка обладнана ліжками;
  • укомплектовано приміщення аптечками, акумуляторними ліхтариками, портативною зарядною станцією, забезпечено ємностями для питної та технічної води, та іншим інвентарем.

Це дало можливість нашому навчальному закладу забезпечити охорону праці та безпеку життєдіяльності студентам та співробітникам коледжу, організувати освітній процес в змішаній формі навчання та забезпечити дотримання безпекових заходів, передбачених законодавством та нормативно-правовим актам.

Ознайомитись з найпростішим укриттям, яке організоване і облаштоване у приміщенні ВСП "Фаховий коледж електрифікації ДДАЕУ" можна за посиланням.... 

*******************************
20 вересня 2023 року  бійці  ССО провели заняття з допервинної медичної допомоги для студентів першого курсу групи Е 11-23 (куратор Шикута С.Ю.), групи ЕП 12-23 (куратор Джужа В.І.) та викладачів і співпрацівників коледжу..

У складних умовах воєнного стану цивільні особи мусять володіти базовими навичками, які можуть врятувати життя.
 
-Сьогодні кожен повинен вміти надавати собі по-перше допомогу, а по-друге-допомогти іншим,- наголосив інструктор, бойовий медик підрозділу ССО.

Під час навчання студентам показали як зупинити кровотечу, забезпечити прохідність дихальних шляхів, накладати турнікет, перевʼязати рану.


*****************************************
Цікава імпреза відбулася 12 вересня 2023 року в дніпровському «Гончаренко центр» за участю директора нашого коледжу Миколи Цоколенка.


Там відбулася презентація небайдужій громадськості спільного проекту
Дніпропетровської обласної організації Національної спілки письменників
України та нашого рідного освітнього закладу під назвою «Український
струм».



Ідея проекту полягає в проведенні низки освітньо-виховних семінарів у стінах коледжу з метою поєднати патріотичну і виховну роботу з фаховим навчанням. Розглядаються окремі наукові та технічні досягнення українських вчених у галузі електротехніки та електричної теорії. Їх положення і суть проектуються на програмні завдання освітньої програми коледжу. Викладач готує певну кількість студентів для доповіді на семінарі, які на фаховому рівні пояснюють той чи інший винахід, аналізують його спроможність в сучасних умовах розвитку науки і техніки.
- А літератори, як соціальні партнери коледжу, виступають з
документально-художніми замальовками про тих чи інших авторів
розглянутих винаходів. В основі яких лежить особистість науковця,
доба в якій йому доводилося працювати, його приналежність до
українського світу,
- розповів присутнім на заході голова ДОО НСПУ
Фідель Сухоніс.
Між іншим, що тема благодатна свідчить такий факт: у далекому 1870-х
полтавчанин Федір Піроцький розробив технологію передачі електроенергії
через залізний дріт. У 1880 році Піроцький представив проект застосування
електрики "для руху залізничних потягів з подачею струму". Через рік в Берліні поїхав перший трамвай, вироблений компанією Siemens за схемою українця.

******************************
В понеділок 14 серпня 2023 року відбулася зустріч студентів першого курсу на основі БСО (після закінчення 9 класів) з адміністрацією та викладачами коледжу з нагоди початку нового навчального року.




***************************************************
На виконання листа департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 08.08.2023 № 4111/0/211-23, листа департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю від 03.08.2023 № 673/0/132-23, на підставі листа Секретаріату Кабінету Міністрів України № 19458/0/2-23 від 31.07.2023, який зареєстрований в обласній військовій адміністрації від 31.07.2023 за № 8710/0/535-23 інформуємо:
З метою популяризації можливостей, затвердженої Європейською комісією у листопаді 2022 року, програми Interreg "Дунайська регіональна програма 2021-2027", яка спрямована на доступний ринок праці, освіти, розвиток інновацій та технологій, покращення водних ресурсів, посилення спроможності територіального управління тощо, заповніть, будь ласка, Google-форму, розміщену за посиланням:
https://forms.gle/2WL73dHx45XoxZdj7

* * * * * 
Кожен з нас може впливати на розвиток України.
Іноді результат видно одразу, а іноді - через декілька років.
Але долучитися і творити країну, у якій ти хочеш жити, можна вже зараз!
Так, не стоять осторонь працівники нашого коледжу разом зі студентським самоврядуванням.
Другий рік поспіль із завзяттям долучаються до великих справ: усім колективом плели маскувальні сітки, збирали необхідні речі, у яких була найбільша потреба, а з початком спекотного літа забезпечили питною водою захісників України, які перебувають на лікуванні у медзакладах нашого міста.
Поряд з добром, навіть сірі будні стають більш райдужними.


Віримо в ЗСУ!  Віримо в перемогу!!!


***********************************
Вітаємо з успішним захистом диплому!!!
!

На цьому тижні успішно завершився захист дипломних проектів студентів випускного курсу за спеціальністю "141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка".
І ось залишилися позаду тривоги і хвилювання, безсонні ночі !
Тематика дипломних проектів була актуальною і дуже широкою. Адже саме сьогодні в нашій країні і в світі питання енергетики вимагають особливої уваги, як з економіко-соціального боку, так і з екологічного.
Сучасний стан енергетичного комплексу України вимагає заходів з відновлення  енергетичної стабільності вироблення та транспортування електричної енергії, впровадженням новітніх енергозберігаючих технологій, що допоможе нашій країні стати більш енергонезалежною. Саме такі аспекти розкривали наші молоді фахівці в своїх роботах.Захист дипломних проектів проходив з використанням представлених відео презентацій до даних робіт. Кожен студент показав набуті знання та уміння на відповідному рівні.

Вітаємо наших студентів з успішним захистом  та бажаємо плідної професійної діяльності!
Нехай ваш диплом та знання, які Ви отримали, стануть Вам в нагоді та принесуть  успіх в подальшому житті!

 

Увійти



Новини КЕДДАЕУ

 

 

Голосування

Як Вам наш новий сайт?
 

Наша адреса

пр. Гагаріна, 95, Дніпро, 49010, Україна.
pr. Gagarina, 95, Dnipro, 49010, Ukraine.
 тел/факс +38 (056) 720-92-92
  e-mail: keddaeu@gmail.com, 
                keddaeu@ukr.net
ПЕРЕКЛАДАЧ ОНЛАЙН
Galaxy Note Edge K?l?f Galaxy S6 Edge K?l?f Galaxy S6 K?l?f “iphone galaxy a5 k?l?f galaxy a7 K?l?f htc desire 620 K?l?f htc one m9 k?l?f refurbished mobiles “lg

Погода в Днепропетровске